
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Czas obowiązywania: -
|
|
Składniki: | |
2 dojrzałe awokado |
![]() |
2 łyżki soku z limonki |
![]() |
2 łyżki drobno pokrojonej cebuli |
![]() |
1 - 2 łyżeczki pikantnego sosu tabasco |
|
kukurydziane nachos lub tortille |
|
1/2 czerwonej papryczki chilli lub habanero | ![]() |
1 mały ząbek czosnku | ![]() |
4 łyżki oliwy z oliwek | ![]() |
listki świeżej kolendry | ![]() |
Przyprawy ![]() |
![]() ![]() |
Przygotowanie: | |
|
![]() |
Awokado obierz, przekrój. Wyjmij pestkę. Rozgnieć widelcem miąższ awokado. | |
|
![]() |
Czosnek drobno posiekaj i rozetrzyj z solą. | Wymieszaj pastę z awokado z sokiem z limonki i czosnkiem. |
|
![]() |
Dodaj pokrojoną drobno cebulę |
Dopraw kroplą tabasco i ziołami. |
|
![]() |
Dodaj drobno posiekaną papryczkę. |
Dopraw solą i pieprzem. |
![]() |
|
Wymieszaj. Udekoruj drobno pokrojoną papryczką chilli lub habanero i świeżą kolendrą. Podawaj z chipsami nachos lub tortillą. |
Zobacz inne przepisy z kategorii: | ||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |