
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Czas obowiązywania: -
|
|
Składniki: | |
1 kg dyni |
![]() |
2 marchewki |
![]() |
2 cm korzeń imbiru |
![]() |
łyżeczka posiekanej papryczki habanero lub chili |
![]() |
sok z 3kg pomarańczy i skórka otarta z ½ pomarańczy |
![]() |
250 ml mleka kokosowego |
![]() |
3 ząbki czosnku | ![]() |
prażone pestki dyni | ![]() |
kozi ser do pokruszenia |
|
Przyprawy ![]() |
![]() ![]() |
dodatkowo: cukier do smaku | |
Przygotowanie: | |
|
|
Dynię przekrój, wydrąż miąższ i obierz skórę. | |
|
|
Pokrój w kostę dynię i marchew. Podsmaż. | Obierz łyżką imbir. Pokrój go w drobne paseczki. |
|
|
Pokrój drobno papryczkę. | Dopraw odrobiną curry. |
|
|
Dodaj imbir i papryczkę do podsmażonych warzyw. | Przesyp do garnka i zblenduj z mleczkiem kokosowym. Dopraw do smaku. |
|
|
Na patelni podsmaż pestki dyni. |
Zupę udekoruj tartym serem i pestkami. |
Zobacz inne przepisy z kategorii: | ||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |