Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Lamb skewers with tzatziki sauce

A+ A-
drukuj
  • 1 cucumber
  • 250g natural yoghurt
  • 1/2 red onion
  • 1 clove of garlic
  • 1 lemon
  • 700g of meat from the leg of lamb
  • fresh rosemary
  • oil
  • juice of ½ lemon
  • coarse salt
  • freshly ground pepper

Sposób przyrządzania:

Tzatziki: Grate the cucumber, mix with yogurt, chopped onion and garlic. Season with a table spoon of lemon juice and herbs to taste. Dice the lamb into thick cubes. Peel the rosemary, leaving only the stems. Prepare a marinade: mix the spices, olive oil and lemon juice. Add lamb and turn to coat – leave it to marinate for 30 minutes. Thread pieces of meat on rosemary springs and cook on a grill pan. Serve with tzatziki sauce.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lemon
  • Leg of lamb
  • Natural yoghurt
  • Oil
  • Red onion
  • Salt
  • Rosemary
  • Black pepper
  • Cucumber
  • Garlic

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Dynia smoothie

  • Bulion azjatycki z polędwicą wołową

  • Zupa jarzynowa z brukselką

  • Rolada cielęca z pieczonymi ziemniaczkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka śledziowo-jabłkowa

    Filety śledziowe obmyć, zalać zimną wodą i pozostawić na godzinę (zmieniając 1 lub 2 razy wodę). W tym czasie sałatę umyć, porwać na mniejsze...

    więcej
  • Kanapeczki à la prosciutto

    Kromki pieczywa razowego pokropić oliwą z oliwek, następnie nałożyć szynkę, kawałki pomidora, sera feta i posypać startym parmezanem. Kanapki piec...

    więcej
  • Cielęcina duszona w sosie śmietanowym

    Mięso obmyć, pokroić w plastry, obtoczyć w mące, zrumienić na rozgrzanym maśle, a następnie dusić pod przykryciem przez około 10-15 minut, dodając...

    więcej
  • Pesto bazyliowo melisowe

    Sos pesto: czosnek obrać i pokroić w plasterki. Jogurt wymieszać z musztardą oraz oliwą i zmiksować blenderem lub utrzeć z pozostałymi składnikami...

    więcej