Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Couscous with vegetables

A+ A-
drukuj
  • 200 g couscous
  • colored peppers
  • 1 teaspoon ground coriander
  • 200 g chickpeas
  • 1 small onion
  • 250 ml broth
  • salt
  • pepper
  • oil
  • parsley

Sposób przyrządzania:

Chop onion, the peppers cut into larger pieces. Stir-fry vegetables in olive oil with coriander, season and baste with broth. Add couscous. Cook for 5 minutes. Add drained chickpeas and chopped parsley. Set aside for a moment under cover, til couscous absorbs all of the fluid.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Oil
  • Onion
  • Parsley
  • Salt
  • Cous cous
  • Chickpeas
  • Bell pepper
  • Black pepper
  • Broth
  • Coriander

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sandacz w orzeszkach piniowych

  • Tiramisu

  • Cevapčići

  • Omlet francuski

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Wakacyjne brownie

    Piekarnik nagrzać do 170 °C. Formę wyłożyć wysmarowanym tłuszczem papierem do pieczenia. Do roztopionego w połowie masła dodać połamaną w kostkę...

    więcej
  • Joulutorttu

    Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić w kwadraty (ok. 8-10 cm) i ponacinać po ukosie tak, aby kwadrat przybrał kształt wiatraka. Cieńsze rogi zawinąć...

    więcej
  • Sałatka brokułowa

    Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Brokuła rozdzielić na różyczki i zblanszować. Czosnek zmiażdżyć, dodać majonez i jogurt i wmieszać....

    więcej
  • Szynka z melonem

    Melona obrać, pokroić w plastry i wyłożyć na duży talerz. Plastry szynki ułożyć na melonie, a umytą i osuszoną rukolę rozrzucić po wierzchu....

    więcej