Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Warm water in a pot, add sugar, stir until it melts, and leave it to chill. Finely chop mint or lemon balm leaves, spare a couple of leaves for garnish. Peel the watermelon, remove the seeds, chop and blend it with a blender. Add cooled water and sugar, lemon juice and chopped mint or lemon balm leaves to the blended watermelon and blend the mixture once more. Pour the purée to a broad and flat dish, then place it in the freezer for minimum 2-3 hours, stirring it from time to time (every 20-30 minutes) until granita resembles thick crystals. Scrape granita off with a spoon and portion it into glass cups. Garnish with a mint leaf.
lub wyszukaj w przepisach
Składniki dobrze wymieszać w shakerze. Podawać z awokado, ogórkiem, pomidorami, mango, jabłkami, papają.
więcejMelona obrać, pokroić w plastry i wyłożyć na duży talerz. Plastry szynki ułożyć na melonie, a umytą i osuszoną rukolę rozrzucić po wierzchu....
więcejPokroić tortille, posmarować białkiem jajka i uformować rożki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zmieszać twarożek z cukrem...
więcejPolędwicę oczyścić. Do czerwonego wina dodać trawę żubrową, musztardę, 3 posiekane ząbki czosnku i olej tworząc marynatę. Mięso marynować kilka...
więcej