Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pasta with olives and roasted tomatoes

A+ A-
drukuj
  • 300 g pasta rigattoni
  • 1 kg ripe tomatoes
  • 1 cup halves of black and green olives
  • 2 tsp finely chopped capers
  • 1 tsp wine vinegar
  • 1 tsp sugar
  • 3 tsp extra virgin olive oil

Sposób przyrządzania:

capers. Drizzle with vinegar and olive oil. Put into the oven pre-heated to 250°C for 20-30 minutes to slightly roast the tomatoes. Remove from the oven, chop the tomatoes, add the olives and put the vegetables back to the oven for another 5 minutes. Serve with pasta cooked al dente.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rigattoni pasta
  • Sugar
  • Tomatoes
  • Wine vinegar
  • Black olives
  • Capers
  • Extra virgin olive oil
  • Green olives
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pasta z bobu

  • Pasta z awocado i jaj przepiórczych

  • Krewetki z oliwą imbirową

  • Ciabatta ze steakiem z guacamole i serem feta

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Muffinki z kremem mascarpone

    Masło stopić, przestudzić. Przygotować dwie miski. W jednej wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Następnie do miski z suchymi dodać mokre i...

    więcej
  • Powidło śliwkowe z czekoladą

    Wydrylowane śliwki wrzucić do garnka i powoli gotować, przez około 2 godziny, wystudzić. Następnego dnia gotować również przez kolejne 2-3 godziny,...

    więcej
  • Roladki z szynki z melonem i kaparami

    Serek wymieszać z lekko posiekanymi kaparami, solą, pieprzem i oliwą. Na plasterkach szynki układać masę z serka i delikatnie zwijać w roladki. Melona...

    więcej
  • Pizzerinki

    Z gotowego ciasta drożdżowego „wyciąć” już zaznaczone na nim krążki (6 sztuk) na pizzerinki. Sos doprawić solą i pieprzem, dodać do smaku...

    więcej