Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Cherry muffins

A+ A-
drukuj
  • 5 eggs
  • 75 g granulated sugar or powdered sugar
  • 1 glass (250 ml) wheat flour
  • 1 tsp baking powder
  • dash of salt
  • fresh cherries

Sposób przyrządzania:

Whisk the whites of eggs with a pinch of salt. Place the yolks in another bowl and stir with sugar until smooth and light-yellow. Add flour and baking powder. Slowly add the whisked whites to the batter – use a tablespoon and mix gently so that the batter does not lose its volume. Next, pour the batter into moulds greased with butter and dusted with flour. At the end, add the cherries and put the muffins in the oven. Bake at 180°C for approximately 10-15 minutes.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Salt
  • Sugar
  • Baking powder
  • Cherries
  • Eggs
  • Flour
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Bocadillos z kalmarami

  • Tarta z czekoladą i truskawkami

  • Grillowane krewetki

  • Pomidory faszerowane serem feta

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Włoskie risotto z warzywami (porcja dla 6 osób)

    W rondelku lekko zeszklić na maśle posiekaną cebulę. Dodać ryż. Wlać wino i mieszać aż wyparuje. Dodać gorący bulion. Gotować na wolnym ogniu pod...

    więcej
  • Słodkie Różki z tortilli

    Pokroić tortille, posmarować białkiem jajka i uformować rożki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zmieszać twarożek z cukrem...

    więcej
  • Sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych

    Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, wymieszać z rukolą i roszponką. Polać miodem, octem balsamicznym i oliwą, delikatnie wymieszać i posypać...

    więcej
  • Sakiewki z kurczakiem

    Kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na odrobinie oliwy. Po uzyskaniu złotego koloru odstawić mięso na bok niech...

    więcej