Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

  • Tai - chi relaks dla ciała

    Spokój, koncentracja, lepsze samopoczucie nie tylko psychiczne, ale i fizyczne. Tai-chi, chińska gimnastyka, która ma swoje korzenie w sztukach walki, to coś więcej niż sport.Płynne, pełne gracji ruchy ćwiczących przypominają taniec.

    więcej
  • Skarb dla zdrowia i urody - miód

    Na chorobę i odporność, z herbatą lub mlekiem, na skórę i młody wygląd... Miód jest dobry na wszystko! Dzięki niemu skóra wygląda na zdrowszą, młodszą i nabiera elastyczności. Już wiele wieków temu kobiety wytwarzały z miodu maseczki, dodawały go do kąpieli i stosowały jako odżywkę do włosów.

    więcej
  • Jak bezpiecznie grillować

    Sam proces grillowania jest zdrowym sposobem przyrządzania potraw, błędy popełniamy wybierając nie te metody. Zwykle pieczemy niewłaściwe produkty na nieodpowiednim węglu i zbyt długo. Pamiętajmy, aby używać tylko świeżych, dobrych gatunkowo mięs, ryb i warzyw, które najlepiej wcześniej zamarynować, od kilkunastu minut do nawet kilku godzin. Dzięki temu procesowi pieczeń stanie się krucha i szybko dojdzie na ruszcie, zaś ryby i warzywa zyskają oryginalny smak.

    więcej
  • Odzyskać linię

    Zimą organizm pracuje na wolniejszych obrotach. Wzrasta apetyt na energetyczne posiłki i spada aktywność fizyczna. Dlatego wiosną często doskwiera nam nadmiar kilogramów. Jak zdrowo i w miarę szybko je zrzucić?

    więcej
  • Jego wysokość ser

     

    Mozzarella, mascarpone, ricotta, feta, halloumi... Mają mnóstwo białka i wapnia w czystej postaci oraz unikalny smak. Są idealnym dodatkiem do każdego posiłku. Nawet do deserów. Włosi są dumni ze swego dziedzictwa kulinarnego w dziedzinie serów nie mniej niż Francuzi.

     

    więcej