Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowana bruschetta

A+ A-
drukuj
  • 3 pomidory pokrojone w kostkę
  • świeża bazylia
  • 3 łyżki kremu balsamicznego
  • 4 łyżki oliwy
  • 5 łyżek musztardy Dijon
  • 3 zmiażdżone ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • starty parmezan
  • 1 bagietka
  • 3/4 szklanki majonezu
  • 1 łyżka pokrojonej czerwonej cebuli
  • 1/2 - 3/4 łyżeczki suszonego oregano

Sposób przyrządzania:

W jednej misce wymieszać delikatnie wszystkie składniki oprócz sera, przykryć i odstawić do lodówki na pół godziny. W drugiej misce połączyć 2 łyżki majonez z musztardą, czosnkiem, dodać cebulę, oregano. Bagietkę pokroić w kromki, każdą posmarować oliwą. Grillować 1 - 2 minuty z jednej strony na średnim ogniu. Odwrócić i posmarować przyrumienioną stroną stronę sosem majonezowym. Grillować jeszcze ok. 1 minuty. Zdjąć z ognia, kłaść po łyżce mieszanki pomidorowej, posypać parmezanem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bagietka
  • Bazylia
  • Cebula czerwona
  • Ser parmezan
  • Czosnek
  • Krem balsamiczny
  • Sól
  • Oregano
  • Majonez
  • Musztarda dijon
  • Oliwa
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Jajko sadzone w papryce

  • Koperek z arbuzem

  • Zupa z gęsi na winie

  • Lemoniada miętowo-arbuzowa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Francuski Ratatouille z kozim serem

    Rozgrzać piekarnik do 180 °C. Umyć i pokroić w paski cukinie, papryki oraz bakłażana. Umieścić pokrojone warzywa na blasze do pieczenia i polać...

    więcej
  • Rozmarynowa roladka z polędwiczki wieprzowej

    Oczyścić polędwiczkę z błon i rozbić cienko na możliwie jak największego sznycla. Przygotować farsz: czosnek i cebulkę drobno posiekać, delikatnie...

    więcej
  • Kurczak z chilli z makaronem ryżowym

    Piersi z kurczaka pokroić w małe kawałeczki, paprykę w paski, makaron ryżowy namoczyć w wodzie aż zmięknie. W woku lub na głębokiej patelni...

    więcej
  • Kaczka pieczona

    Jabłka pokroić na ćwiartki i oczyścić. Kaczkę w środku i na zewnątrz nasmarować oliwą i obsypać przyprawami. Do środka kaczki włożyć ćwiartki...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY