Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kurczak po tajsku

A+ A-
drukuj
  • 1/3 opakowania sosu tajskiego
  • 500g piersi z kurczaka
  • 300g ryżu jaśminowego
  • 1 papryka
  • 1 łyżka imbiru świeżego startego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula czerwona

Sposób przyrządzania:

Ryż gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W woku rozgrzać łyżkę oleju, dodać drobno posiekany czosnek i imbir, chwilę podsmażać, dodać kurczaka pokrojonego w drobne kawałki i podsmażyć na złoto - brązowo, dodać pokrojone warzywa i sos tajski i krótko podsmażyć tak aby warzywa pozostały chrupkie. Podawać z ryżem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula czerwona
  • Czosnek
  • Filet z kurczaka
  • Imbir
  • Sos tajski
  • Ryż jaśminowy
  • Papryka
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowanie krewetki

  • Potrawka z kaszą jaglaną

  • Grillowany filet ze szparagami i parmezanem

  • Roladki cielęce z bekonem w sosie porto

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Makaron ze szpinakiem i fetą

    Szpinak przelać wrzątkiem, przestudzić, pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, dodać rozdrobnione ząbki czosnku, chwilę podsmażyć na niedużym...

    więcej
  • Lemoniada miętowo-arbuzowa

    Miąższ z arbuza pokroić w drobną kostkę, wymieszać z sokiem z limonki i opłukanymi listkami mięty. Dodać wodę, kostki lodu i ponownie wymieszać.

    więcej
  • Awokado w majonezie

    Awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Miąższ skropić sokiem z cytryny i drobno pokroić. Tak przygotowane awokado wymieszać z majonezem,...

    więcej
  • Kompot wigilijny z suszonych owoców

    Suszone owoce pozostawić do namoczenia w wodzie na kilka godzin. Po upłynięciu tego czasu ugotować, dodając cukier, goździki oraz skórkę z cytryny....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY