
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Cebulę pokroić kawałki, podpiec. Mięso pokroić w plastry i gotować około 2 godzin pod przykryciem, razem z cebulą i przyprawami, w 2 l osolonej wody. Pod koniec gotowania dodać pora pokrojonego w plasterki. Pietruszkę i marchewkę obrać, pokroić w słupki. Po upłynięciu wskazanego czasu, gotowe mięso ułożyć na talerzu, udekorować warzywami i szczypiorkiem, skropić wywarem. Podawać z ziemniakami.
lub wyszukaj w przepisach
Wszystkie składniki zagnieć i odstaw do lodówki na min. pół godziny, a by się przegryzły. Z mięsa formuj płaskie kotlety i smaż z obu stron na...
więcejUgotować makaron al dente, osuszyć i wsypać ponownie do gorącego garnka. Zmiksować razem śmietanę, jajka i gałkę muszkatołową, dodać miękką...
więcejPierożki gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym samym czasie rozmrożony szpinak wraz z czosnkiem i cebulką krótko poddusić na patelni,...
więcejCiasto francuskie rozmrozić, pokroić w kwadraty (ok. 8-10 cm) i ponacinać po ukosie tak, aby kwadrat przybrał kształt wiatraka. Cieńsze rogi zawinąć...
więcej