
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Warzywa drobno pokroić, a czosnek zmiażdżyć. Krewetki oczyścić, usunąć głowy i pancerzyki (powinny zostać 2 cm pancerzyka przy ogonie). W dużym rondlu podgrzać oliwę wrzucić: cebulę, marchew, seler i zeszklić, dodać czosnek. Następnie dodać passatę i chwilę pogotować, dodać wino, wywar i gotować około 10-15 minut. Doprawić solą i pieprzem, na ostatnie 5 minut wrzucić małże i krewetki i przykryć. Jak małże się otworzą a krewetki zaróżowią, danie jest gotowe. Podawać na podgrzanych talerzach z pieczywem.
lub wyszukaj w przepisach
Z mąki, 6 łyżek wody i octu zagnieść twarde ciasto, następnie podzielić je na dwie części i odstawić na około pół godziny pod przykryciem. Jajka...
więcejUdka obmyć, natrzeć przyprawami, włożyć do piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C przez około dwie godziny (po godzinie przewrócić udka na drugą...
więcejSałaty ułożyć na talerzu, z pieczywa usmażyć tosty na maśle, kalafior podzielić na różyczki i zblanszować go 5 minut we wrzącej wodzie,...
więcejSoczewicę ugotować, dodając bulionu. Cebulę oraz marchew pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, a następnie dodać do gotującej się soczewicy....
więcej