Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Trifle z kremem dyniowym

A+ A-
drukuj
  • 12 biszkoptów
  • 1 łyżka masła
  • 230 ml serka homogenizowanego
  • ½ kg dyni
  • 1 łyżeczka mieszanki przyprawy do piernika
  • 1 laska wanilii
  • 60g cukru
  • 1 opakowanie bitej śmietany w sprayu

Sposób przyrządzania:

Przygotować wysokie szklanki. W misce pokruszyć biszkopty i wymieszać ze stopionym masłem. Podzielić masę biszkoptową na 4-6 porcji i wyłożyć nią dno każdej szklanki, delikatnie uklepać. Przygotować mus z dyni: pokroić w kostkę obraną dynię i z odrobiną wody poddusić w rondelku aż się rozpadnie. Całość zmiksować, dodać cukier, wanilię (zeskrobaną ze środka laski waniliowej), przyprawę do piernika. Połączyć z serkiem homogenizowanym. Raz jeszcze wszystkie składniki zmiksować. Część bitej śmietany połączyć z przygotowaną masą i delikatnie wymieszać. Na warstwę biszkoptów kłaść na przemian: dyniową masę serową i bitą śmietanę, zakończyć bitą śmietaną, Można udekorować pokruszonymi biszkoptami. Schłodzić w lodówce.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Serek homogenizowany
  • Wanilia
  • Dynia
  • Ogórki kiszone
  • Bita śmietana
  • Przyprawa do piernika
  • Biszkopty
  • Masło

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ananas grillowany z lodami domowej roboty

  • Kwaśnica na wędzonych żeberkach

  • Czekoladowa panna cotta z gruszką

  • Kurczak z selerem naciowym

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Wołowina po wiedeńsku

    Cebulę pokroić kawałki, podpiec. Mięso pokroić w plastry i gotować około 2 godzin pod przykryciem, razem z cebulą i przyprawami, w 2 l osolonej wody....

    więcej
  • Jamie Oliver: łosoś pieczony w folii z fasolką szparagową

    Rozgrzać piekarnik do 200 ° C. Obciąć zdrewniałe końce fasolki (z jednej strony), wrzucić do wrzącej wody i gotować około 3-4 minut. Odcedzić. Z...

    więcej
  • Ziemniaki pieczone

    Ziemniaki umyć, nie obierać, przekroić na połówki, włożyć do garnka i zalać wodą. Posolić i nastawić do gotowania, gdy woda się zagotuje zdjąć...

    więcej
  • Moskole

    Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, zmielić, dodać mąkę, maślankę i sól, wyrobić na stolnicy ciasto, rozwałkować i formować owalne placki...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY