Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pstrąg na kuskusie

A+ A-
drukuj
  • 4 filety z pstrąga
  • opakowanie migdałów
  • 1 opakowanie kaszy kuskus
  • sok z cytryny
  • fasola szparagowa zielona
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz
  • mąka

Sposób przyrządzania:

Fasolę umyć, poodcinać końcówki, ugotować . Kuskus ugotować oddzielnie, zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając kilka kropel oliwy z oliwek, koperek i przyprawy. Filety umyć, natrzeć przyprawami, skropić cytryną, otoczyć w mące i usmażyć na oliwie z oliwek aż do zrumienienia. W tym samym czasie na osobnej, rozgrzanej patelni rozsypać migdały i prażyć na średnim ogniu przez około 5 minut, aż do uzyskania złocistego koloru. Na talerzu układać kolejno: kuskus, fasolkę, oraz filet. Całość posypać prażonymi migdałami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Sól
  • Zielona fasola
  • Koperek
  • Mąka
  • Migdały
  • Oliwa
  • Pieprz mielony
  • Kuskus

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Mus czekoladowy wg Audrey Hepburn

  • Kasza gryczana z granatem

  • Borówkowe smoothie

  • Mozzarella w karocy

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jamie Oliver: łosoś pieczony w folii z fasolką szparagową

    Rozgrzać piekarnik do 200 ° C. Obciąć zdrewniałe końce fasolki (z jednej strony), wrzucić do wrzącej wody i gotować około 3-4 minut. Odcedzić. Z...

    więcej
  • Sałatka z wędzonym łososiem i awokado

    Oddzielić awokado od pestki i pokroić w kostkę, dodać świeżą roszponkę i łososia wędzonego pokrojonego w paski. Całość skropić oliwą lub octem...

    więcej
  • Gęś pieczona z gruszkami i jabłkami

    Gęś włożyć do naczynia z wodą i moczyć przez około godzinę, usunąć nóżki. Po wysuszeniu, tuszkę natrzeć przyprawami (wewnątrz i na...

    więcej
  • Makaroniki

    Rozgrzać piekarnik do 170°C. W dużej misce wymieszać cukier puder, migdały i białka (40 g) na jednolitą masę. Wodę i cukier podgrzewać do...

    więcej