
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Ciasto na na pizzę podzielić na porcje i rozwałkować na koła o średnicy około 22-25 cm. W misce wymieszać sery zostawiając połowę parmezanu, dodać różyczki zblanszowanego brokuła, doprawić solą i pieprzem. Na każdej połówce koła kłaść łyżką przygotowany farsz, pozostawiając brzegi ciasta. Składać na pół i lepić jak pierogi. Umieścić każdy pieróg na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Calzone posmarować jajkiem wymieszanym z odrobiną wody, posypać pozostałym parmezanem. Piec na złoty kolor około 20-25 minut w temperaturze 220˚ C.
lub wyszukaj w przepisach
Przygotować i zamarynować mięso. W przypadku użycia udek, których mięso uważane jest przez niektórych za smaczniejsze, dobrze jest je poodkrawać od...
więcejW miseczce wymieszaj składniki bejcy. Na metalowe lub drewniane szpadki nabijaj po kolei kawałki warzyw, posmaruj bejcą i odstaw na 15-20 minut. Przed...
więcejKiwi i jabłka obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki włożyć do blendera w kolejności, jak powyżej i zmiksować.
więcejOddzielić awokado od pestki i pokroić w kostkę, dodać świeżą roszponkę i łososia wędzonego pokrojonego w paski. Całość skropić oliwą lub octem...
więcej