Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z wędzonym łososiem i awokado

A+ A-
drukuj
  • łosoś wędzony 100 g
  • awokado 100 g
  • oliwa 15 g
  • ocet winny 5 g
  • roszponka 50 g

Sposób przyrządzania:

Oddzielić awokado od pestki i pokroić w kostkę, dodać świeżą roszponkę i łososia wędzonego pokrojonego w paski. Całość skropić oliwą lub octem winnym. Sałatka gotowa do degustacji. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Łosoś wędzony
  • Ocet
  • Oliwa
  • Avocado
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Flaczki po krakowsku

  • Pasztet z kurzych wątróbek z rozmarynem

  • Ciasto drożdżowe

  • Cebulowe krążki

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Papryka faszerowana

    Mięso, drobno pokrojone pieczarki, posiekane cebulę i czosnek podsmażyć na oleju bazyliowym. Dodać ugotowany ryż, przyprawy, posiekaną bazylię i...

    więcej
  • Koreczki z serem Pizzicotti

    Umyć warzywa. Pokroić bakłażana i cukinię w kostkę wielkości serków pizzicotti, następnie podsmażyć na odrobinie oliwy dodając sól i pieprz....

    więcej
  • Karp nadziewany kapustą

    Rybę sprawić nie odcinając głowy, ale usunąć oczy i skrzela. Umyć, osuszyć i natrzeć solą. Grzyby posiekać, przesmażyć na maśle, dodać drobno...

    więcej
  • Zupa serowa z ziołami

    Nagrzać piekarnik do temperatury 220°C. Zmieszać starty leżakowany ser Beemster z mąką. Umieścić łyżkę masy serowej na blaszce wyściełanej...

    więcej