Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Faszerowana rolada

A+ A-
drukuj
  • 1,5 kg schabu bez kości w kawałku
  • 250 g fety
  • 250 g szpinaku w liściach
  • papryka czerwona i żółta
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki majeranku
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • biała nić

Sposób przyrządzania:

Schab rozciąć tak, aby powstał jeden płaski płat. Czosnek zmiażdżyć. Mięso z jednej strony nasmarować oliwą, majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Na tym ułożyć oczyszczone liście szpinaku, kawałki fety i paski papryki. Zwinąć ciasno roladę, zabezpieczyć nitką. Piec pod przykryciem w temperaturze 200°C przez 40-50 minut, podlewając wytopionym płynem. Zdjąć przykrycie i piec 15-20 minut do zrumienienia.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Schab
  • Ser feta
  • Czosnek
  • Szpinak
  • Sól
  • Papryka mix
  • Majeranek
  • Oliwa
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pieczone gęsie nogi z jabłkiem i pomidorkami

  • Halaszle - zupa rybna po węgiersku

  • Tuńczyk na ciepło w suszonych pomidorach

  • Ciasto jogurtowe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Gęś pieczona z gruszkami i jabłkami

    Gęś włożyć do naczynia z wodą i moczyć przez około godzinę, usunąć nóżki. Po wysuszeniu, tuszkę natrzeć przyprawami (wewnątrz i na...

    więcej
  • Pizza sędziego

    Mąkę i sól umieścić w dużej misce, zrobić wgłębienie, do niego wlać drożdże i miód rozpuszczone razem w ciepłej wodzie i pozostawić do...

    więcej
  • Krewetki tygrysie z sosem z orzeszków ziemnych

    Krewetki skropić sokiem z limonki i smażyć na patelni z odrobiną oleju ryżowego. Podawać je z sosem z orzeszków ziemnych ( taki sos można...

    więcej
  • Sola grillowana

    Filety natrzeć czosnkiem, przyprawić i obłożyć cebulą pokrojoną w piórka. Na wierzchu położyć kawałki masła i po plasterku cytryny. Całość...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY