Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Klops z jajkiem

A+ A-
drukuj
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 2-3 cebule
  • jajko
  • bułka wymoczona w mleku
  • odrobina masła
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Do mięsa dodać 1 surowe jajko, przyprawy, odsączoną z mleka bułkę i ostudzoną cebulę. Jeśli masa będzie rzadka można dosypać trochę bułki tartej. Podłużną foremkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na dnie wyłożyć 1/3 mięsa, na środku ułożyć ugotowane i obrane jajka i przykryć je pozostałym mięsem. Piec 40-50 minut w temperaturze 180°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bułka tarta
  • Cebula
  • Sól
  • Jajka
  • Wieprzowina
  • Bułka
  • Masło
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Koktajl - Miętowy Czar

  • Miodowa sałatka z łososiem

  • Chłodnik z moreli

  • Zupa z soczewicy

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jamie Oliver: łosoś pieczony w folii z fasolką szparagową

    Rozgrzać piekarnik do 200 ° C. Obciąć zdrewniałe końce fasolki (z jednej strony), wrzucić do wrzącej wody i gotować około 3-4 minut. Odcedzić. Z...

    więcej
  • Małże w sosie pomidorowo – czosnkowym

    Warzywa drobno pokroić, a czosnek zmiażdżyć. Krewetki oczyścić, usunąć głowy i pancerzyki (powinny zostać 2 cm pancerzyka przy ogonie). W dużym...

    więcej
  • Pasztet z gęsi z żurawiną

    Żurawinę moczyć przez około godzinę w nalewce, natomiast bułkę - do miękkości w wodzie. Do garnka z wodą włożyć pokrojone na kawałki udka i...

    więcej
  • Sałatka z serem pizzicotti i wędzoną wołowiną

    Gotować szpinak w solonej wodzie przez 3 minuty, następnie ostudzić pod zimną wodą. Umyć pozostałe warzywa, pokroić i zmieszać z resztą...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY

  • Ciesz się chwilą, smakuj...

    Za dużo mam na głowie, żeby...

    zobacz więcej