Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ciasto kokosowe

A+ A-
drukuj
  • 3 jajka (osobno żółtka i białka)
  • szklanka mleczka kokosowego
  • szklanka cukru
  • szklanka mąki kukurydzianej
  • laska wanilii
  • ½ szklanki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki oleju roślinnego

Sposób przyrządzania:

Żółtka ubijać z cukrem do uzyskania puszystej masy, dodać mleczko kokosowe i dalej ubijać. Dodać mąkę, wiórki i tłuszcz. Biała ubić na sztywno ze szczyptą soli i stopniowo dodawać do masy żółtkowej, Przełożyć do formy i piec 45-50 minut w temperaturze 170°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Wanilia
  • Wiórki kokosowe
  • Jajka
  • Olej
  • Mąka kukurydziana
  • Mleko kokosowe

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Deser po brytyjsku: bzowy Eton Mess

  • Grillowany śledź w szpinakowo-pomidorowym sosie

  • Sałatka z serem pizzicotti i wędzoną wołowiną

  • Tajska przystawka

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kasza gryczana z granatem

    Kaszę ugotować na sypko. Odstawić pod przykryciem, aby nie ostygła. Oczyszczoną marchewkę pokroić za pomocą obieraczki na cienkie paseczki. Kaszę...

    więcej
  • Tuńczyk z pomidorami, oliwkami i kiełkami

    Tuńczyka pozbawić oleju. Dodać pomidory suszone, wymieszać. Następnie wrzucić pokrojone na połówki oliwki, kiełki ciecierzycy i soczewicy (bądź...

    więcej
  • Placki z cukinią (około 20 sztuk)

    W misce wymieszać dokładnie mąkę ze szczyptą soli, jajkiem i mlekiem. Połączyć z cukinią, startą na tarce o grubych oczkach. Doprawić świeżo...

    więcej
  • Lasagne z warzywami

    Nadzienie: obraną cebulę pokroić w ósemki, razem z czosnkiem lekko zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do dużego rondla. Cukinie pokroić w...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY