Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sakiewki nadziewane pieczarkami

A+ A-
drukuj
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 100g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 50 g startego sera żółtego
  • 1-2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

Pieczarki i cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Po przestygnięciu wymieszać z serem, doprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy, pokroić na jednakowe kwadraty o boku około 7-8 cm. Na każdym kłaść farsz. Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem, cztery brzegi zlepić razem tworząc sakiewkę. Ponownie posmarować jajkiem, ułożyć w odstępach na płytkiej blasze i piec około 20 minut w temperaturze 180°C, aż nabiorą złotego koloru.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Ser żółty tarty
  • Ciasto francuskie
  • Sól
  • Jajka
  • Masło
  • Pieczarki
  • Pieprz biały

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kiełbasa z soczewicą po francusku

  • Granita z arbuza

  • Roladki ze szpinakiem i wędzonym łososiem

  • Spinakopita

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Raclette

    Ziemniaki ugotować w mundurkach. Boczek lub wędlinę podsmażyć. Ser roztopić w urządzeniu raclette. Dodatki i wędlinę ułożyć na talerzu,...

    więcej
  • Avjar

    Papryki (ostre papryczki na razie odstawić) umyć, usunąć gniazda, wstawić do pieczenia w temperaturze 180-200°C przez około 20-30 minut. Następnie...

    więcej
  • Sałatka z gorgonzolą, orzechami i gruszką

    Gruszki oczyścić z gniazd nasiennych i podzielić na ósemki. Na patelni roztopić 1 łyżkę masła, dodać miód. Owoce wrzucić na rozgrzaną patelnię,...

    więcej
  • Wołowina po wiedeńsku

    Cebulę pokroić kawałki, podpiec. Mięso pokroić w plastry i gotować około 2 godzin pod przykryciem, razem z cebulą i przyprawami, w 2 l osolonej wody....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY