Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Fritata z warzywami

A+ A-
drukuj
  • jajko kurze 120 g
  • masło klarowane 10 g
  • mieszanka warzyw mrożona lub świeża 200 g

Sposób przyrządzania:

Roztopić na patelni masło, ubić dwa jajka i wylać do naczynia masę jajeczną, następnie dodać mieszankę warzyw. Po 3-4 minutach danie gotowe. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sałata mix
  • Jajka
  • Masło
  • Papryka
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z ricottą i gruszką

  • Ryż z zieloną herbatą

  • Mrożony jogurt z borówkami

  • Kanapeczki à la prosciutto

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pasztet z tofu

    Cebulę posiekać, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Gdy się zarumieni, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do momentu całkowitego...

    więcej
  • Łosoś z brokułami

    Brokuły ugotować na parze, wrzucić razem z łososiem na rozgrzaną patelnię. Smacznego!

    więcej
  • Kurczak z chilli z makaronem ryżowym

    Piersi z kurczaka pokroić w małe kawałeczki, paprykę w paski, makaron ryżowy namoczyć w wodzie aż zmięknie. W woku lub na głębokiej patelni...

    więcej
  • Mus czekoladowy wg Audrey Hepburn

    Rozkrusz trzy czwarte (300 g) czekolady na drobne kawałki i włóż do rondla: roztop w kąpieli wodnej na wolnym ogniu, stale mieszając. Kiedy czekolada...

    więcej