Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pieczeń

A+ A-
drukuj
  • 2 kg schab bez kości
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • 2 ząbki czosnku
  • rozmaryn
  • szałwia
  • tymianek

Sposób przyrządzania:

Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć. Lekko naciąć mięso w poprzek. Dokładnie natrzeć oliwą i przyprawami. Plasterki czosnku powsadzać w nacięcia. Piec pieczeń w temperaturze 220°C do zrumienienia, podlewając wytopionym tłuszczem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rozmaryn
  • Schab
  • Czosnek
  • Szałwia
  • Tymianek
  • Sól
  • Oliwa

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Avjar

  • Kofty jagnięce w chlebkach pita

  • Tort kawowo-czekoladowy

  • Zupa jarzynowa z brukselką

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zapiekanka makaronowa z gorgonzolą

    Ugotować makaron al dente, osuszyć i wsypać ponownie do gorącego garnka. Zmiksować razem śmietanę, jajka i gałkę muszkatołową, dodać miękką...

    więcej
  • Frytki ze słodkich ziemniaków

    Rozgrzać piekarnik do 220 ° C. Obrać słodkie ziemniaki, odciąć końce, pokroić w ćwiartki. Włożyć ziemniaki do dużej miski, dodać olej,...

    więcej
  • Spaghetti

    Podsmażyć czosnek na oliwie i dodać mieloną wołowinę. Dodać sos pomidorowy i makaron ugotowany wg. ulotki:...

    więcej
  • Grecka sałatka z ziołowym serem tomino

    Poszatkować cebulę i namoczyć w zimnej wodzie przez pół godziny. Zmieszać wszystkie składniki i doprawić oliwą, solą, pieprzem i koperkiem.

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY