Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowany leszcz

A+ A-
drukuj
  • 4 świeże leszcze
  • 4 cytryny
  • masło
  • natka pietruszki
  • koperek
  • przyprawy: sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

Rybę oczyścić, oprawić, naciąć z wierzchu, a następnie natrzeć solą, pieprzem, masłem. Do środka dodać plasterki cytryny, posypać natką pietruszki i koperkiem. Na zewnątrz również położyć plasterki cytryny, posypać przyprawami i ziołami, skropić obficie sokiem z cytryny. Grillować na patelni grillowej lub na mocno rozgrzanym grillu.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Sól
  • Koperek
  • Masło
  • Natka pietruszki
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Hiszpańska tortilla

  • Mus z kaszy jaglanej i kiwi

  • Lasagne z warzywami

  • Szaszłyki z pomidorkami, mozzarellą i bazylią

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Dżem pomidorowy z wanilią

    Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kawałki i wrzucić do garnka. Wsypać część cukru, dodać sok z cytryny do smaku i dusić powoli około 1,5...

    więcej
  • Risotto z kurczakiem curry

    Filet z kurczaka oczyścić, osuszyć, pokroić i podsmażyć na patelni z przyprawą curry, dodać cukinię. Całość dusić pod przykryciem około 10 min....

    więcej
  • Szaszłyki z pomidorkami, mozzarellą i bazylią

    Pomidorki przepłukać i osuszyć. Kulki mozzarelli, pomidory i listki bazylii nadziewać kolejno na patyczki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki skropić...

    więcej
  • Chłodnik z moreli

    Morele sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na kawałki (2-3 dojrzałe sztuki zostawić do dekoracji). Do głębokiej miski wrzucić owoce, wlać zimne...

    więcej