Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Biszkopcik z wiśniami

A+ A-
drukuj
  • 5 jajek
  • 75 g drobnego cukru lub cukru pudru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • świeże wiśnie

Sposób przyrządzania:

Białka ubić ze szczyptą soli. W drugiej misce ubić żółtka z cukrem na jasnożółta masę, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Do masy z żółtkami powoli dodać ubite białka – najlepiej przekładając je delikatnie łyżką, aby nie straciły puszystości. Następnie wlać całość do nasmarowanych masłem i obsypanych mąką foremek. Na koniec wrzucić wiśnie i włożyć całość do piekarnika. Piec około 10 – 15 minut w temperaturze 180 °C.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Sól
  • Jajka
  • Proszek do pieczenia
  • Mąka
  • Wiśnie
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowany stek z polędwicy wołowej

  • Łosoś z paprykami

  • Włoskie gazpacho z serem burrata

  • Burritos z mielonym mięsem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Makaron bezglutenowy z kurczakiem i gorgonzolą

    Aby mięso było bardziej soczyste i miało bardziej wyrazisty smak najlepiej uprzednio pokroić je w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, zalać oliwą z...

    więcej
  • Pasta z makreli i sera

    Rzodkiewki pokroić na małe kawałki. Twaróg z makrelą wymieszać, ugniatając widelcem. Dodać rzodkiewkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    więcej
  • Ptysie

    W rondlu podgrzać wodę z masłem, gdy sie rozpuści dodać mąkę, sól i cukier i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Do wystudzonej masy wbijać...

    więcej
  • Roladki z cukinii nadziewane fetą

    Cukinię dokładnie umyć i pokroić w cienkie plasterki, posmarować oliwą wymieszaną z ziołami prowansalskimi i odrobiną soli, odstawić na kilka...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY