Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Mięso, oczyszczone warzywa i grzyby zalać wodą, dodać przyprawy i gotować powoli. Osolić w połowie gotowania. Pod koniec włożyć słoninę i gotować jeszcze ok. 30 minut, aż wszystkie składniki będą bardzo miękkie. Oczyszczoną wątrobę pokroić, zalać 1/8 l wrzącego wywaru, dusić 5 minut. Po przestudzeniu mięso, wątrobę i namoczoną w zimnym bulionie bułkę dokładnie zmielić lub zmiksować na pulchną masę. Dodać do smaku sól, pieprz, imbir, szczyptę gałki muszkatołowej i jajka. Masę włożyć do podłużnej formy, uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec w piekarniku ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 °C.
lub wyszukaj w przepisach
Filet umyć i osuszyć, oprószyć przyprawą curry, solą i pieprzem. Podgrzać oliwę na patelni i podsmażyć cebulkę aż do zeszklenia. Dorzucić i...
więcejCebule posiekać,sałatę lodową oraz ser Beemster Royaal pokroić w cienkie paski. Podgrzać oliwę w garnku do zupy i podsmażyć cebule. Kostki bekonu...
więcejZiemniaki marchewkę podgotować 10 minut. Pokroić w grube plastry. Rybę przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i olejem. Na środku...
więcejSzpinak rozmrozić, odcedzić wodę. Ser feta pokruszyć na drobne kawałki, jajka rozbełtać. Masło roztopić, koperek posiekać. Olej podgrzać w dużym...
więcej