Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tortilla ze szparagami i ricottą

A+ A-
drukuj
  • garść zielonych szparagów
  • ser ricotta
  • placki tortilli
  • ogórek
  • pomidorki koktajlowe
  • parmezan
  • sól

Sposób przyrządzania:

Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, ugotować na parze lub w wodzie, lekko osolić. Placki tortilli podgrzać na suchej patelni, następnie posmarować serkiem ricotta, położyć ugotowane szparagi, dodać obrany i pokrojony w słupki ogórek oraz przekrojone na pół pomidorki i posypać startym parmezanem. Na koniec zawinąć placek (w rożek, kopertę lub rulon) i całość podsmażyć ok minuty na suchej patelni (z każdej ze stron).

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ser parmezan
  • Ser ricotta
  • Szparagi
  • Sól
  • Ogórek
  • Pomidory koktajlowe

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zapiekanka warzywna z serem

  • Słodkie Różki z tortilli

  • Domowe pączki

  • Polędwiczki cielęce w sosie gorgonzola

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ziemniaki w sosie beszamelowym

    Ugotować ziemniaki al dente. na głębokiej patelni lub w woku podgrzać sos beszamelowy na umiarkowanym ogniu. Szynkę gotowaną pokroić w drobne kostki i...

    więcej
  • Pierogi z kaszą gryczaną

    Przygotować ciasto na pierogi według sprawdzonego przepisu. Kaszę ugotować na sypko i odstawić do przestudzenia. Twaróg rozdrobnić widelcem. Cebulę...

    więcej
  • Koktajl - Truskawkowa Margarita

    Nektar truskawkowy oraz napój z cytryny i limonki należy dobrze schłodzić, najlepiej w zamrażalniku. Kiedy nektar zgęstnieje, należy dokładnie...

    więcej
  • Krewetki w cieście filo

    Świeże krewetki należy oczyścić z pancerzy i ogonków. Jeśli mrożone – wrzucić na wrzącą wodę i gotować ok. 2-3 minuty, odcedzić. Tak...

    więcej