Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z serem pizzicotti i wędzoną wołowiną

A+ A-
drukuj
  • serek pizzicotti
  • sałata
  • 3 suszone pomidory
  • 3 liście białej kapusty
  • 3 liście włoskiej kapusty
  • 3 liście czerwonej kapusty
  • 100 g wędzonej wołowiny
  • prażone ziarna dyni
  • orzeszki piniowe
  • oliwa extra virgine
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Gotować szpinak w solonej wodzie przez 3 minuty, następnie ostudzić pod zimną wodą. Umyć pozostałe warzywa, pokroić i zmieszać z resztą składników. Dodać ser ricotta. Podać z grzankami z chleba tostowego.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sałata
  • Ser pizzicotti
  • Kapusta włoska
  • Sól
  • Prażone ziarna dyni
  • Kapusta czerwona
  • Wędzona wołowina
  • Kapusta biała
  • Oliwa extra virgin
  • Orzechy piniowe
  • Pieprz mielony
  • Pomidory suszone
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Spaghetti frutti di mare

  • Wiedeński strudel jabłkowy

  • Pucharowe hamburgery

  • Zupa z rabarbaru

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kompot wigilijny z suszonych owoców

    Suszone owoce pozostawić do namoczenia w wodzie na kilka godzin. Po upłynięciu tego czasu ugotować, dodając cukier, goździki oraz skórkę z cytryny....

    więcej
  • Nóżki "spieczone słońcem"

    Pałeczki nasmarować chilli, zmiażdżonym czosnkiem i olejem. Piec w piekarniku w temperaturze 180˚C około 30-45 minut - do zrumienienia.

    więcej
  • Sałatka grecka z ricottą

    Pomidor, paprykę oraz ogórka pokroić w kostkę. Dodać roszponkę oraz rozdrobnioną sałatę lodową. Wymieszać z ricottą. Wrzucić pokrojone na pół...

    więcej
  • Makaron ze szpinakiem i fetą

    Szpinak przelać wrzątkiem, przestudzić, pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, dodać rozdrobnione ząbki czosnku, chwilę podsmażyć na niedużym...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY