Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Chłodnik brzoskwiniowy

A+ A-
drukuj
  • 2 - 3 duże dojrzałe brzoskwinie
  • 1 szklanka mleka
  • 6 łyżek śmietany 10-12%
  • cukier do smaku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • cynamonowe grzanki
  • 2 łyżki posiekanej, kandyzowanej żurawiny

Sposób przyrządzania:

Brzoskwinie sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Do głębokiej miski wrzucić owoce, wlać zimne mleko i śmietanę, sok z cytryny, dodać ewentualnie cukier do smaku. Wszystko razem zmiksować. Jeśli krem będzie za gęsty – dolać śmietanę lub mleko. Talerze schłodzić w zamrażalniku. Zupę wylać na wcześniej schłodzone talerze, posypać cynamonowymi grzankami i suszoną żurawiną.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Brzoskwinie
  • Żurawina
  • Słodka śmietana
  • Cukier puder
  • Mleko
  • Cynamonowe grzanki
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka śledziowa z buraczkami

  • Kompot wigilijny z suszonych owoców

  • Borówkowe smoothie

  • Placki z cukinią (około 20 sztuk)

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Baklava

    Przepis na syrop: zagotować wodę, półtorej szklanki cukru i sok z pomarańczy, pozostawić do ostygnięcia. Ciasto: Pozostałą ilość cukru zmiksować...

    więcej
  • Tarta ze szparagami, pomidorami i serem ricotta

    Aby móc delektować się smakiem szparagowej tarty, najpierw należy rozłożyć w formie ciasto, nakłuć je widelcem, posmarować białkiem i zawinąć na...

    więcej
  • Mini tarty z warzywami

    Z maki, masła, szczypty soli i wody zarobić ciasto. Podzielić na 4-5 porcji, każdą rozwałkować i włożyć do małych form na tarty o średnicy...

    więcej
  • Tartaletki z musem czekoladowym i malinami

    Mąkę przesiać do miski. Dodać resztę składników i krótko ugniatać ciasto. Po uformowaniu w tartaletkach schłodzić ciasto w lodówce. Zimne ciasto,...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY