Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Onion cream soup

A+ A-
drukuj
  • 3/4 kg onion
  • ½ liter of vegetable broth
  • ball of mozzarella
  • 2 cloves of garlic
  • salt
  • pepper
  • oil

Sposób przyrządzania:

Finely chop the onion and cook lightly in olive oil. Add chopped garlic and broth. Season and cook for 15-20 minutes. Thoroughly mix everything with a blender. Add finely diced mozzarella and heat until it completely melts.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Mozzarella cheese
  • Oil
  • Salt
  • Black pepper
  • Broth
  • Garlic

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tarator

  • Gazpacho – hiszpański chłodnik (porcja dla 3-4 osób)

  • Roladki cielęce z bekonem w sosie porto

  • Roladki z szynką wędzoną i szałwią

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Płatki z jogurtem i owocami

    Płatki owsiane zgotować lub zalać wrzątkiem aby zmiękły. Następnie dodać jogurt i odstawić do wystygnięcia. Do ostudzonej owsianki dodajemy...

    więcej
  • Pasta z sera i makreli

    Polecamy przepis na pyszną pastę do pieczywa. Ricottę, makrelę i pokrojoną w kostkę cebulę umieścić w blenderze i zmiksować aż do uzyskania...

    więcej
  • Sałatka brokułowa

    Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Brokuła rozdzielić na różyczki i zblanszować. Czosnek zmiażdżyć, dodać majonez i jogurt i wmieszać....

    więcej
  • Carpaccio wołowe

    Plastry polędwicy wołowej obłożyć folią spożywczą i rozklepać tłuczkiem, starając się, żeby były najcieńsze. Zdjąć górną warstwę folii i...

    więcej