Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Stuffed mushrooms

A+ A-
drukuj
  • 8-10 large mushrooms
  • 200 g of minced meat
  • 200 g of grated cheese
  • 1 onion
  • 2 cloves of garlic
  • salt
  • pepper
  • hot pepper
  • thyme
  • oil

Sposób przyrządzania:

Fry chopped onion and crushed garlic. Add minced meat and spices. Fry. Carefully cut of legs from mushrooms. You can chop them and add to the stuffing. Fill the mushrooms with stuffing evenly with the edges, sprinkle with grated cheese and fill with stuffing again. Bake 20 minutes at 180°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Minced meat
  • Onion
  • Salt
  • Thyme
  • Mushrooms
  • Black pepper
  • Extra virgin olive oil
  • Garlic
  • Grated cheese
  • Hot pepper powder

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Żurek wielkanocny w chlebkach

  • Włoskie gazpacho z serem burrata

  • Ziemniaki pieczone

  • Herbata mrożona z owocami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Omlet francuski z wiórkami kokosowymi

    Ubić 2 kurze jajka, dodać 10 g wiórków kokosowych i wlać masę jajeczną na rozgrzaną patelnię. Smażyć omlet na jasny brąz z każdej strony. Na...

    więcej
  • Grillowany leszcz

    Rybę oczyścić, oprawić, naciąć z wierzchu, a następnie natrzeć solą, pieprzem, masłem. Do środka dodać plasterki cytryny, posypać natką...

    więcej
  • Włoska pizza z warzywami i serem Tomino w oliwie z papryką

    Zmieszać składniki na ciasto, rozwałkować placek na pizzę. Rozłożyć na placku warzywa i mozzarellę. Piec w temperaturze 180°C przez 20 – 25...

    więcej
  • Kuskus z warzywami

    Cebulę drobno posiekać, papryki pokroić w większą kostkę. Warzywa podsmażyć na oliwie wraz z kolendrą, doprawić i podlać bulionem. Dodać kuskus....

    więcej