Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Włoskie gazpacho z serem burrata

A+ A-
drukuj
  • ser burrata
  • 2 pomidory
  • 1 ogórek
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 czerwona cebula
  • 3 kostki lodu
  • bazylia do smaku
  • oliwa extra virgin
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Umyć warzywa. Delikatnie naciąć skórkę na pomidorach. Sparzyć pomidory i paprykę we wrzątku przez kilka sekund, następnie ostudzić w zimnej wodzie. Obrać skórkę i usunąć pestki z warzyw. Zmiksować wszystkie składniki z kostkami lodu, aż do uzyskania gładkiej zupy. Podawać gazpacho schłodzone przystrojone serem burrata.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Cebula czerwona
  • Sól
  • Ser burrata
  • Lód
  • Ogórek
  • Oliwa extra virgin
  • Papryka
  • Pieprz mielony
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Nóżki "spieczone słońcem"

  • Cevapčići

  • Bułeczki owsiane

  • Koktajl - Truskawkowa Margarita

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kaczka pieczona

    Jabłka pokroić na ćwiartki i oczyścić. Kaczkę w środku i na zewnątrz nasmarować oliwą i obsypać przyprawami. Do środka kaczki włożyć ćwiartki...

    więcej
  • Stek Mignon

    Nagrzać piekarnik do 200°C. Z polędwicy wykroić dwa steki o średnicy ok. 7 cm i grubości ok. 5-6 cm. Mieso doprowadzić do temperatury pokojowej. Steki...

    więcej
  • Pasta z sera i makreli

    Polecamy przepis na pyszną pastę do pieczywa. Ricottę, makrelę i pokrojoną w kostkę cebulę umieścić w blenderze i zmiksować aż do uzyskania...

    więcej
  • Curry z dynią

    Curry podsmażyć na odrobinie mleczka kokosowego, następnie dolać resztę mleka i wywar, dołożyć dynię. Na koniec dorzucić krewetki i fasolkę,...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY