Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grilled eggplant with mozzarella cheese

A+ A-
drukuj
  • 1 eggplant
  • 1 ball mozzarella di bufala cheese
  • 1 tomato
  • fresh basil
  • extra virgin olive oil
  • balsamic sauce
  • 1 tsp linden honey
  • salt
  • freshly ground pepper

Sposób przyrządzania:

Cut the eggplant into slices and season with salt. Wait until it sweats, then rinse. Then grill the eggplant and arrange on plates. Cut the mozzarella and tomato into slices and arrange in alternate layers with grilled eggplant, thus creating a “pyramid.” Prepare dressing with olive oil, balsamic sauce, honey, salt and pepper and spoon over the vegetables. Sprinkle the dish with fresh basil leaves.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Linden honey
  • Mozzarella cheese
  • Pepper
  • Salt
  • Tomatoes
  • Basil
  • Eggplant
  • Extra virgin olive oil
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Avjar

  • Grecka sałatka z ziołowym serem tomino

  • Burek z serem

  • Placki z dyni

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tiramisu

    Zamoczyć w kawie biszkopty z obu stron - nabiorą specyficznego smaku i aromatu, ale zbytnio nie rozmiękną. Nasiąknięte biszkopty ułożyć w osobnym...

    więcej
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

    Z musztardy, soku z cytryny, oliwy, wina, soli i pieprzu przygotować marynatę. Filet z kurczaka pokroić w dużą kostkę. Połączyć marynatę z mięsem...

    więcej
  • Zupa szparagowa

    Szparagi obrać, części zdrewniałe wyrzucić, czubki – około 2cm odłożyć. Łupiny dodać do bulionu i gotować na małym ogniu około 15 minut....

    więcej
  • Przekąska z jajecznicy

    Jajka rozbić tak, aby ¾ wysokości skorupki zostało całe. Drobno posiekaną cebulkę zeszklić, na to wlać jajka. Jak tylko białko na dnie zacznie się...

    więcej