Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Gluten-free pasta with chicken and Gorgonzola cheese

A+ A-
drukuj
  • 1 large or 2 small chicken breast fillets
  • 250 g gluten-free pasta
  • half glass of natural yogurt
  • 150–200 g Gorgonzola cheese
  • 250–300 g spinach
  • 2 tablespoons olive oil
  • 1–2 cloves of garlic
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

In order to make meat juicier and render it a distinctive taste, dice it, sprinkle with salt and pepper, pour olive oil and leave for 2 hours in the fridge. Fry cured meat over low heat until it is browned. Put aside. Heat oil in a bigger frying pan (but not up to the maximum temperature), add pressed garlic and fry for about 20 seconds (it cannot start changing colour). Add spinach and a fry for a moment. Then add meat and fry over low heat for about 2–3 minutes. Add shredded cheese and stir until creamy. Then pour yogurt, mix well and simmer for the next 3–5 minutes. The sauce should be served with al dente pasta.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Fritata z warzywami

  • Makaron w wersji romantic

  • Foie gras z patelni

  • Banica

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kiełbasa z soczewicą po francusku

    Na rozgrzanej oliwą patelni podsmażyć cebulę do uzyskania efektu zrumienienia, dodać marchewkę pokrojoną w kostkę. Po ok 4 minutach dodać sprasowany...

    więcej
  • Jamie Oliver: pizza z mozarellą i sosem pomidorowym

    Przesiać mąkę i sól na czystą powierzchnię i zrobić dołek na środku. Dodać drożdże i cukier do letniej wody, wymieszać widelcem i pozostawić na...

    więcej
  • Chowder z kurczaka i kukurydzy

    W głębokim rondlu podgrzać olej słonecznikowy, dodać drobno posiekaną cebulę i lekko ją przysmażyć aż zmięknie. Wrzucić pokrojone w kostkę...

    więcej
  • Roladki ze szpinakiem i wędzonym łososiem

    Nastawić piekarnik na 180°C. Przygotować płytką prostokątną formę do pieczenia. Świeży szpinak wrzucić do rondla, zalać odrobiną wody, gotować...

    więcej