Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Vegetable lasagna

A+ A-
drukuj
  • 1 package fresh lasagne pasta
  • 3 eggplants
  • 4 small zucchinis
  • 5 colourful peppers
  • 5 red onions
  • fresh basil
  • 1 can of tomatoes, peeled
  • 1 tsp hot pepper
  • 1 tsp sweet pepper
  • 2 cloves of garlic
  • salt
  • pepper
  • béchamel sauce
  • grated cheese

Sposób przyrządzania:

For the filling: cut the peeled onions into wedges, put in a pan with garlic and fry until light golden brown. Put the onions and garlic into a large pot. Slice the zucchinis, dice the eggplants and peppers and fry in a hot pan until all ingredients are soft and crunchy. Add the vegetables to the onions. Sprinkle with salt, pepper, sweet and hot pepper. Add chopped tomatoes, peeled, and then add chopped fresh basil and stir. Cover the bottom of a casserole dish with a thin layer of béchamel sauce and place alternate layers of lasagne sheets and filling in the dish. Make several alternate layers. The final layer should consist of pasta and a large spoonful of béchamel sauce. Sprinkle the dish with grated cheese. Cover with aluminium foil and bake in 180°C for 50 minutes. Let cool a little after removing from the oven and serve in portions.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Red onion
  • Salt
  • Sweet pepper
  • Zucchini
  • Béchamel sauce
  • Basil
  • Black pepper
  • Can of tomatoes
  • Colorful peppers
  • Eggplant
  • Fresh lasagne pasta
  • Garlic
  • Grated cheese
  • Hot pepper powder
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tofu z dżemem chilli

  • Pasztet z tofu

  • Sałatka z serem scamorza i figami

  • Roladki z szynki z melonem i kaparami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jajka sadzone w cieście francuskim

    Ciasto francuskie pokroić na 8 prostokątów. Płytkie foremki lub kokilki wyłożyć papierem do pieczenia. W każdej ułożyć ciasto, tak aby brzegi...

    więcej
  • Kuskus z warzywami

    Cebulę drobno posiekać, papryki pokroić w większą kostkę. Warzywa podsmażyć na oliwie wraz z kolendrą, doprawić i podlać bulionem. Dodać kuskus....

    więcej
  • Rozmarynowa roladka z polędwiczki wieprzowej

    Oczyścić polędwiczkę z błon i rozbić cienko na możliwie jak największego sznycla. Przygotować farsz: czosnek i cebulkę drobno posiekać, delikatnie...

    więcej
  • Łosoś w czerwonym curry

    Na głębokiej patelni rozgrzać olej/oliwę dodać pastę curry z cebulą. Smażyć ok. 5 minut, stale mieszając. Następnie należy dodać mleko kokosowe...

    więcej