Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Vegetable lasagna

A+ A-
drukuj
  • 1 package fresh lasagne pasta
  • 3 eggplants
  • 4 small zucchinis
  • 5 colourful peppers
  • 5 red onions
  • fresh basil
  • 1 can of tomatoes, peeled
  • 1 tsp hot pepper
  • 1 tsp sweet pepper
  • 2 cloves of garlic
  • salt
  • pepper
  • béchamel sauce
  • grated cheese

Sposób przyrządzania:

For the filling: cut the peeled onions into wedges, put in a pan with garlic and fry until light golden brown. Put the onions and garlic into a large pot. Slice the zucchinis, dice the eggplants and peppers and fry in a hot pan until all ingredients are soft and crunchy. Add the vegetables to the onions. Sprinkle with salt, pepper, sweet and hot pepper. Add chopped tomatoes, peeled, and then add chopped fresh basil and stir. Cover the bottom of a casserole dish with a thin layer of béchamel sauce and place alternate layers of lasagne sheets and filling in the dish. Make several alternate layers. The final layer should consist of pasta and a large spoonful of béchamel sauce. Sprinkle the dish with grated cheese. Cover with aluminium foil and bake in 180°C for 50 minutes. Let cool a little after removing from the oven and serve in portions.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Red onion
  • Salt
  • Sweet pepper
  • Zucchini
  • Béchamel sauce
  • Basil
  • Black pepper
  • Can of tomatoes
  • Colorful peppers
  • Eggplant
  • Fresh lasagne pasta
  • Garlic
  • Grated cheese
  • Hot pepper powder
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Roladki z szynką wędzoną i szałwią

  • Kofty jagnięce w chlebkach pita

  • Ryż z krewetkami

  • Kanapeczki à la prosciutto

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z wędzonym łososiem i awokado

    Oddzielić awokado od pestki i pokroić w kostkę, dodać świeżą roszponkę i łososia wędzonego pokrojonego w paski. Całość skropić oliwą lub octem...

    więcej
  • Pieczony łosoś z papryką, cukinią i bakłażanem

    Łososia przyprawić pieprzem i solą, pokropić oliwą, zawinąć w folię spożywczą i piec przez około 20-25 minut (można też usmażyć na patelni...

    więcej
  • Pierś indyka duszona w białym winie i śmietanie

    Przyrządzić marynatę - przesmażyć na odrobinie masła starte: marchewkę, seler, pietruszkę, cebulę, czosnek oraz pora. Dodać jałowiec w ziarnach i...

    więcej
  • Foie gras z patelni

    W naczyniu rozgrzać ocet balsamiczny, dodać porto oraz przyprawy, chwilę gotować. Plastry foie gras natrzeć solą i pieprzem, a następnie obsmażyć na...

    więcej