Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Chicken with mango (4 servings)

A+ A-
drukuj
  • 1 tbsp olive oil
  • 1 onion
  • 1 can coconut milk
  • 100 g dried mango
  • 400 ml poultry stock
  • 2 cloves of garlic
  • 15 g ginger
  • 3 tsp tomato paste
  • 2 tsp curry
  • juice of ½ lime
  • 2 double chicken fillets
  • 4 spring onions
  • a few coriander leaves

Sposób przyrządzania:

Fry onions in a pan over a drizzle of oil, add coconut milk, stock and sliced mango. Cook over a low heat for 5 minutes until the ingredients soften. Add crushed garlic, grated ginger, tomato paste and curry, then cook until boiling. After the boiling point, reduce the heat and cook for another 8 minutes until the sauce is thick and creamy. Add chopped chicken fillets and cook for 3-4 minutes. At the end, add lime juice and sprinkle with chopped spring onions and fresh coriander. Serve with jasmine rice.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lime
  • Olive oil
  • Onion
  • Tomato paste
  • Broth
  • Chicken fillets
  • Coconut milk
  • Coriander
  • Curry
  • Dried mango
  • Garlic
  • Ginger
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Burritos z mielonym mięsem

  • Kawa z bitą śmietaną i lodami

  • Risotto z warzywami

  • Sakiewki parmeńskie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z makrelą i pomidorkami

    Ziemniaki ugotować i pokroić na większe kawałki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Paprykę pokroić w paski, a cebulę - w krążki. Makrelę...

    więcej
  • Sakiewki nadziewane pieczarkami

    Pieczarki i cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Po przestygnięciu wymieszać z serem, doprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie...

    więcej
  • Ciasto drożdżowe

    Drożdże rozrabiamy dokładnie z mlekiem. Do miski dodajemy mąkę, cukier, masło, 2 jajka i rozrobione drożdże. Dokładnie zarabiamy ciasto. Odstawiamy...

    więcej
  • Pasztet z kurzych wątróbek z rozmarynem

    Na patelni rozpuścić masło, dolać olej czosnkowy i dodać drobno posiekaną cebulę i oczyszczone wątróbki. Zeszklić. Wątróbkę delikatnie...

    więcej