Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Gofry – przepis podstawowy

A+ A-
drukuj
  • 250 g mąki
  • 150 g cukru
  • 120 g stopionego masła
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka

Sposób przyrządzania:

Wszystkie składniki wymieszać i ubić mikserem. Piec w gofrownicy do zarumienienia. Gofry ozdobić ulubionymi dodatkami, np. bitą śmietaną, owocami świeżymi lub kandyzowanymi, czekoladą lub cukrem pudrem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Ser burrata
  • Jajka
  • Proszek do pieczenia
  • Mąka
  • Masło

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Salmorejo z szynką hiszpańską

  • Czerwona zupa z wołowiną

  • Cebulowe krążki

  • Sakiewki nadziewane pieczarkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Dorsz na parze

    Ugotować wodę w garnku do gotowania na parze, natrzeć dorsza oliwą i położyć go na sicie razem z fasolką szparagową, przykryć i gotować 15 minut....

    więcej
  • Pierożki na kremowym szpinaku

    Pierożki gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym samym czasie rozmrożony szpinak wraz z czosnkiem i cebulką krótko poddusić na patelni,...

    więcej
  • Tarta z czekoladą i truskawkami

    Z mąki, masła, wody, cukru pudru i żółtka szybko zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 30 minut. Formę w kształcie serca cienko posmarować...

    więcej
  • Krewetki tygrysie z sosem z orzeszków ziemnych

    Krewetki skropić sokiem z limonki i smażyć na patelni z odrobiną oleju ryżowego. Podawać je z sosem z orzeszków ziemnych ( taki sos można...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY