Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Cream of tomato soup

A+ A-
drukuj
  • 1 tin of tomatoes or a few fresh medium-sized tomatoes
  • 1 onion
  • 1 clove of garlic
  • a few fresh basil leaves
  • 1 tbsp sugar-free natural yoghurt

Sposób przyrządzania:

Sauté the chopped onion until translucent, add peeled and chopped tomatoes, garlic, chopped basil, salt and pepper. Mix together, add 2 cups of water and cook for 20 minutes. Blend all ingredients thoroughly and cook over a low heat. Add the yoghurt. Sprinkle with parsley before serving.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Natural yoghurt
  • Onion
  • Basil
  • Can of tomatoes
  • Garlic
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Dorsz z fasolką na parze

  • Grillowana flądra z lekką sałatką

  • Suflety paprykowe z serem

  • Roladki cielęce z bekonem w sosie porto

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Wakacyjne brownie

    Piekarnik nagrzać do 170 °C. Formę wyłożyć wysmarowanym tłuszczem papierem do pieczenia. Do roztopionego w połowie masła dodać połamaną w kostkę...

    więcej
  • Sałatka z kiełkami

    Sałaty ułożyć na talerzu, z pieczywa usmażyć tosty na maśle, kalafior podzielić na różyczki i zblanszować go 5 minut we wrzącej wodzie,...

    więcej
  • Foie gras z patelni

    W naczyniu rozgrzać ocet balsamiczny, dodać porto oraz przyprawy, chwilę gotować. Plastry foie gras natrzeć solą i pieprzem, a następnie obsmażyć na...

    więcej
  • Pad thai

    Makaron namoczyć w letniej wodzie na ok.10 min. Odsączyć. W woku lub na dużej patelni na rozgrzanym oleju smażyć czosnek, chilli i mięso. Po chwili...

    więcej