Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pizzicotti cheese and smoked beef salad

A+ A-
drukuj
  • Pizzicotti cheese
  • lettuce
  • 3 dried tomatoes
  • 3 leaves of white cabbage
  • 3 leaves of savoy cabbage
  • 3 leaves of red cabbage
  • 100 g sliced smoked beef
  • roasted pumpkin seeds
  • pine nuts
  • extra virgin olive oil
  • salt
  • ground pepper

Sposób przyrządzania:

Soak the dried tomatoes in oil or hot water for a few minutes. Wash and dry the lettuce and cabbage leaves. Cut the cabbage into thin slices and mix with sliced lettuce, dried tomatoes, pumpkin seeds and pine nuts. Cut Pizzicotti cheese into halves. Combine all ingredients and top with slices of smoked beef. Season with olive oil, salt and pepper.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lettuce
  • Pine nuts
  • Pizzicotti cheese
  • Red cabbage
  • Roasted pumpkin seeds
  • Salt
  • Savoy cabbage
  • Smoked beef
  • White cabbage
  • Dried tomatoes
  • Extra virgin olive oil
  • Ground pepper
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pierś grillowana w pomarańczach

  • Roladki z szynki z melonem i kaparami

  • Krewetki tygrysie z sosem z orzeszków ziemnych

  • Bocadillos z kalmarami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa z soczewicy

    Soczewicę ugotować, dodając bulionu. Cebulę oraz marchew pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, a następnie dodać do gotującej się soczewicy....

    więcej
  • Zupa chrzanowa

    Ziemniaki gotować w bulionie do miękkości, zmiksować, dodać chrzan i śmietanę. Podawać w podgrzanych talerzach ze świeżym pieczywem wiejskim....

    więcej
  • Sałatka śledziowa z buraczkami

    Ziemniaki i buraki gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę siekamy. Ogórki, jabłko i płaty śledziowe kroimy w większą kostkę....

    więcej
  • Smażone serki Pizzicotti

    Obtoczyć serki w rozbitym jajku, mące, ponownie w jajku i w bułce tartej. Smażyć serki w bardzo gorącym oleju, osuszyć i podawać bezpośrednio po...

    więcej