Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Koktajl - Miętowy Czar

A+ A-
drukuj
  • 3 miarki soku grejpfrutowego
  • łyżeczka syropu miętowego
  • woda gazowana do uzupełnienia
  • pokruszony lód
  • gałązki mięty

Sposób przyrządzania:

Sok grejpfrutowy wymieszać z lodem i syropem miętowym w shakerze. Do wysokiej szklanki włożyć gałązki mięty i wlać mieszankę. Uzupełnić wodą gazowaną.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Woda
  • Lód
  • Sok grejprutowy
  • Syrop miętowy
  • Mięta
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Jaja sadzone ze szparagami i szynką parmeńską

  • Karjalanpiirakat - pierogi karelskie

  • Domowa chałwa

  • Sałatka z chorizo i mozzarellą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Awokado z krewetkami lub wędzonym łososiem

    Serek rozetrzeć ze śmietaną, rozłożyć na 4 talerzach. Krewetki (lub łososia) dokładnie opłukać. Awokado obrać ze skórki, przekroić, wyjąć...

    więcej
  • Chrupiące paluszki serowe

    Mąkę i bułkę tartą wsypać do osobnych miseczek. Jajka dokładnie rozbełtać, dodać odrobinę mleka i lekko przyprawić. Mozzarellę pokroić w...

    więcej
  • Trifle z kremem dyniowym

    Przygotować wysokie szklanki. W misce pokruszyć biszkopty i wymieszać ze stopionym masłem. Podzielić masę biszkoptową na 4-6 porcji i wyłożyć nią...

    więcej
  • Insalta Caprese

    Sos: sok z cytryny połączyć stopniowo z oliwą i rozgniecionym czosnkiem, aż do uzyskania jedwabistej emulsji. Doprawić solą i pieprzem. Pomidorki...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY