Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Koreczki z łososia

A+ A-
drukuj
  • 100 g łososia wędzonego
  • 10 czarnych dużych oliwek
  • musztarda
  • 2 ćwiartki cytryny
  • garść rukoli
  • grzanki z bagietki
  • Sos:
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Oliwkę owinąć łososiem pokrojonym w paseczki. Spiąć wykałaczkami. Ułożyć na półmisku na liściach rukoli. Skropić sokiem z 1 ćwiartki cytryny. Przed podaniem polać sosem i udekorować musztardą. Pokropić sokiem z drugiej ćwiartki cytryny. Serwować z grzankami skropionymi oliwą.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bagietka
  • Rukola
  • Cytryny
  • Sól
  • Musztarda
  • Łosoś wędzony
  • Miód
  • Ocet balsamiczny
  • Oliwa
  • Oliwki bez pestek
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tiropitakia - greckie pierożki z serem

  • Włoskie risotto z warzywami (porcja dla 6 osób)

  • Lasagne z warzywami

  • Jagnięcina w musztardzie z purre ziemniaczano selerowym

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Omlet francuski z wiórkami kokosowymi

    Ubić 2 kurze jajka, dodać 10 g wiórków kokosowych i wlać masę jajeczną na rozgrzaną patelnię. Smażyć omlet na jasny brąz z każdej strony. Na...

    więcej
  • Pasztet domowy

    Mięso, oczyszczone warzywa i grzyby zalać wodą, dodać przyprawy i gotować powoli. Osolić w połowie gotowania. Pod koniec włożyć słoninę i...

    więcej
  • Frytki ze słodkich ziemniaków

    Rozgrzać piekarnik do 220 ° C. Obrać słodkie ziemniaki, odciąć końce, pokroić w ćwiartki. Włożyć ziemniaki do dużej miski, dodać olej,...

    więcej
  • Sałatka ziemniaczana

    Młode ziemniaki oczyścić ze skórki pod bieżącą wodą i ugotować w całości. Ziemniaki pokroić na połówki, ogórka i rzodkiewkę w grube plastry....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY