Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka ziemniaczana

A+ A-
drukuj
  • 8-10 młodych ziemniaków
  • 1 świeży ogórek
  • 6-8 rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • 100 g roszponki
  • gruba sól
  • świeżo mielony pieprz
  • oliwa z oliwek
  • ocet winny

Sposób przyrządzania:

Młode ziemniaki oczyścić ze skórki pod bieżącą wodą i ugotować w całości. Ziemniaki pokroić na połówki, ogórka i rzodkiewkę w grube plastry. Dodać roszponkę i posiekany szczypiorek. Skropić wszystko oliwą i octem, doprawić solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rzodkiewki
  • Szczypiorek
  • Roszponka
  • Ziemniaki młode
  • Sól
  • Ocet winny
  • Ogórek
  • Oliwa
  • Pieprz zielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Liptauer

  • Pulpeciki cielęce z makaronem

  • Dżem pomidorowy z wanilią

  • Makaron z pomidorami z pieca i oliwkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tuńczyk w sałatce na ciepło

    Do szklanej miseczki wrzucić czarne oliwki, pomidory suszone, starty parmezan i cebulę pokrojoną w plasterki, całość skropić oliwą i dodać białego...

    więcej
  • Bulion azjatycki z polędwicą wołową

    Wołowinę, włoszczyznę i przyprawy zalać wodą w dużym garnku, zagotować i zmniejszyć ogień. Gotować około 2-3 godziny, aż bulion będzie...

    więcej
  • Pstrąg na kuskusie

    Fasolę umyć, poodcinać końcówki, ugotować . Kuskus ugotować oddzielnie, zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając kilka kropel oliwy z oliwek,...

    więcej
  • Buraczki na zimę

    Buraki opłukać, posegregować w dwóch grupach wielkościowych: w jednym garnku ugotować małe buraczki, w drugim – większe (te drugie muszą gotować...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY