
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Z 5 dniowym wyprzedzeniem przygotowywać zakwas: czosnek pokroić na kawałki, wrzucić do szczelnego naczynia, dodać pozostałe składniki, zalać wodą do samej góry, wymieszać, zamknąć, przykryć ściereczką i odstawić.
W garnku zalać wodą kiełbasę, boczek, czosnek, kila listków laurowych i pieprz. Gotować około pół godziny. Wyciągnąć kiełbasę i mięso. Do garnka wlać zakwas i śmietanę, wymieszać. Doprawić solą i majerankiem. Dodać pokrojoną kiełbasę. Na talerzu dodać połówki jajek.
lub wyszukaj w przepisach
Truskawki oczyścić, podzielić na części, posypać cukrem, zagotować i wystudzić. Śmietanę ubić i połączyć z jogurtem, sokiem z cytryny i cukrem...
więcejWszystkie składniki na ciasto (mąka, mleko, jajka, olej, sól) wymieszać w misce lub zmiksować, odstawić na 2 godziny. Pomarańcze obrać, oczyścić...
więcejAwokado i mango obrać i pokroić w cienkie paski. Rukolę umyć, a orzechy lekko roztłuc. Z oliwy, soku z cytryny i przypraw przygotować dressing. Na...
więcejWarzywa drobno pokroić, a czosnek zmiażdżyć. Krewetki oczyścić, usunąć głowy i pancerzyki (powinny zostać 2 cm pancerzyka przy ogonie). W dużym...
więcej