Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zielona surówka

A+ A-
drukuj
  • 1/2 główki białej kapusty
  • 1/2 główki włoskiej kapusty
  • 2 młode cebulki ze szczypiorkiem
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • sok z 1/2 cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól

Sposób przyrządzania:

Kapusty posiekać, zasypać odrobiną soli i ugnieść dłońby aby warzywa zmiękły i puściły wodę. Dodać posiekaną cebulkę, szczypiorek i natkę. Doprawić sokiem z cytryny i oliwą. Odstawić na 10 minut do lodówki.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Szczypiorek
  • Kapusta włoska
  • Sól
  • Kapusta biała
  • Natka pietruszki
  • Oliwa

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Łosoś z paprykami

  • English Breakfast

  • Cebulowe krążki

  • Ciasto czekoladowe z malinami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z wędzonym łososiem i awokado

    Oddzielić awokado od pestki i pokroić w kostkę, dodać świeżą roszponkę i łososia wędzonego pokrojonego w paski. Całość skropić oliwą lub octem...

    więcej
  • Burritos z mielonym mięsem

    Podsmażyć na patelni mięso, dodać warzywa, a później przyprawę i wodę. Smażyć przez kilka minut, mieszając. Dodać gotowany ryż i jeszcze raz...

    więcej
  • Sałatka z rukolą i kiełkami

    Pomidora i oliwki pokroić w plastry. Roszponkę oraz kiełki opłukać pod wodą i osuszyć.

    więcej
  • Omlet z owocami

    Rozbełtać w naczyniu dwa jajka, dodać łyżkę kakao. Pokroić w kostkę mango i kiwi. Całość wymieszać i wylać na patelnię. Smażyć omlet 1-2...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY