Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kanapeczki à la prosciutto

A+ A-
drukuj
  • szynka wędzona typu prosciutto
  • pieczywo razowe
  • pomidory
  • ser feta
  • oliwa z oliwek
  • parmezan
  • świeża bazylia

Sposób przyrządzania:

Kromki pieczywa razowego pokropić oliwą z oliwek, następnie nałożyć szynkę, kawałki pomidora, sera feta i posypać startym parmezanem. Kanapki piec przez ok 5-8 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu udekorować listkami bazylii.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Polędwica wędzona
  • Ser feta
  • Ser parmezan
  • Oliwa
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pasztet

  • Sałatka z serem Tomino i borówkami

  • Kurczak po tajsku

  • Bekonowe „muffinki”

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Grecka sałatka z ziołowym serem tomino

    Poszatkować cebulę i namoczyć w zimnej wodzie przez pół godziny. Zmieszać wszystkie składniki i doprawić oliwą, solą, pieprzem i koperkiem.

    więcej
  • Krewetki marynowane w zielonej herbacie

    Zaparzyć herbatę w 100 ml gorącej wody. Do zimnego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. Krewetki marynować od 1/2 do 2 godzin....

    więcej
  • Makaron z soczewicą w sosie pomidorowym

    Soczewicę opłukać (można wymoczyć wcześniej w zimnej wodzie), gotować oddzielnie od makaronu. Pokrojoną w kostkę cebulę i sprasowany czosnek...

    więcej
  • Różowa lemoniada

    W rondelku przygotować syrop cukrowy: podgrzać 1 szklankę wody z cukrem aż się rozpuści i nieco odparuje. Odstawić do ostygnięcia. Schłodzony syrop...

    więcej