Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Roladki z szynką wędzoną i szałwią

A+ A-
drukuj
  • 150 g sera Beemster Royaal
  • 10 liści szałwii
  • oliwa z oliwek
  • 10 plastrów surowej wędzonej szynki

Sposób przyrządzania:

Nagrzać piekarnik do 200°C. Pociąć ser Beemster Royaal na 10 kostek równej wielkości, a następnie umieścić każdą kostkę na liściu szałwii i owinąć ją plastrem szynki. Umieścić roladki na blaszce wyściełanej papierem do pieczenia i pokryć każdą roladkę cienką warstwą oliwy. Umieścić blaszkę w nagrzanym piekarniku i piec roladki przez 8–10 minut do czasu, aż szynka zrobi się chrupiąca, a ser się rozpuści.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Muffiny z oliwkami

  • Tarta porowa z boczkiem

  • Cielęcina duszona w sosie śmietanowym

  • Dorsz z fasolką na parze

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Szynka z melonem

    Melona obrać, pokroić w plastry i wyłożyć na duży talerz. Plastry szynki ułożyć na melonie, a umytą i osuszoną rukolę rozrzucić po wierzchu....

    więcej
  • Ziemniaki pieczone

    Ziemniaki umyć, nie obierać, przekroić na połówki, włożyć do garnka i zalać wodą. Posolić i nastawić do gotowania, gdy woda się zagotuje zdjąć...

    więcej
  • Brushetta salsa

    Pieczywo pokroić w kromki, ułożyć na blasze do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek, piec w temperaturze około 200°C przez ok 3-5 minut. Papryki obmyć...

    więcej
  • Domowe müsli – zdrowy początek dnia

    Do miski wsypać 3–4 czubate płatków, dodać trochę gorącej wody i na 10 minut odstawić, aż napęcznieje. Zalać jogurtem, wymieszanym z odrobiną...

    więcej