Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Cytrusowe orzeźwienie II

A+ A-
drukuj
  • 2 cytryny
  • 2 limonki
  • 1 l wody mineralnej
  • starty imbir
  • listki mięty
  • 3 łyżki miodu

Sposób przyrządzania:

Do dzbanka wody dodać starty imbir oraz sok wyciśnięty z cytryn i jednej limonki. Drugą limonkę pokroić w plasterki, wrzucić do lemoniady, dodać miód, zamieszać. Po rozlaniu do szklanek, lemoniadę udekorować listkami mięty. Można podawać z kostkami lodu.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Woda
  • Imbir
  • Limonka
  • Mięta
  • Miód

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Indyk z leczo i ryżem

  • Krem z pomidorów

  • Muffinki z kremem mascarpone

  • Ciasteczka z lentilkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Łosoś w czerwonym curry

    Na głębokiej patelni rozgrzać olej/oliwę dodać pastę curry z cebulą. Smażyć ok. 5 minut, stale mieszając. Następnie należy dodać mleko kokosowe...

    więcej
  • Schab pieczony

    Tłuszcz na mięsie nakroić w kostkę, posmarować miodem i musztardą oraz doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez około...

    więcej
  • Świąteczny barszcz

    Obrać włoszczyznę i gotować z grzybami, czosnkiem i przyprawami. Gdy warzywa zaczną mięknąć dodać obrane i pokrojone buraki i gotować do...

    więcej
  • Zupa z soczewicy

    Soczewicę ugotować, dodając bulionu. Cebulę oraz marchew pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, a następnie dodać do gotującej się soczewicy....

    więcej