Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki, ugotować na wodzie (mała ilość) lub na parze. Ugotowane szparagi odcedzić, polać rozgrzanym masłem z patelni, a następnie doprawić. Ułożyć na talerzu razem z jajkiem sadzonym i szynką parmeńską. Można udekorować szczypiorkiem.
lub wyszukaj w przepisach

Surowego tuńczyka w kawałku owinąć folią do pieczenia i krótko smażyć na patelni z każdej strony przez około 1 minutę. Odwinąć folię,...
więcej
W głębokim rondlu podgrzać olej słonecznikowy, dodać drobno posiekaną cebulę i lekko ją przysmażyć aż zmięknie. Wrzucić pokrojone w kostkę...
więcej
Mąkę, sól, olej i ciepłą wodę wymieszać, a następnie wyrobić ciasto i odstawić na pół godziny pod przykryciem. Po upłynięciu wskazanego czasu...
więcej
Nagrzać piekarnik do 200°C. Pociąć ser Beemster Royaal na 10 kostek równej wielkości, a następnie umieścić każdą kostkę na liściu szałwii i...
więcej