Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zupa z ciecierzycą

A+ A-
drukuj
  • puszka ciecierzycy F&J
  • 680g przecieru pomidorowego F&J
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 1 duży pomidor
  • por
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, oregano, bazylia, chilli, kolendra

Sposób przyrządzania:

Do gotującego się bulionu dodać umyte i pokrojone warzywa (cebula w piórka, papryka w słupki, sparzony i obrany ze skórki pomidor - w kostkę), sprasowany czosnek oraz ciecierzycę z zalewą. Gotować pod przykryciem przez około 25 minut, przy czym pod koniec dodać pokrojony w paski por, doprawić. Zupę można podawać samodzielnie lub z grzankami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Por
  • Bazylia
  • Bulion
  • Cebula
  • Czosnek
  • Przecier pomidorowy
  • Sól
  • Oregano
  • Kolendra
  • Papryka słodka
  • Pieprz mielony
  • Ciecierzyca
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Roladki z szynką wędzoną i szałwią

  • Pulpeciki cielęce z makaronem

  • Makaron ze szpinakiem i fetą

  • Włoska pizza z warzywami i serem Tomino w oliwie z papryką

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pstrąg na kuskusie

    Fasolę umyć, poodcinać końcówki, ugotować . Kuskus ugotować oddzielnie, zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając kilka kropel oliwy z oliwek,...

    więcej
  • Tortelloni z pesto i parmezanem

    W osolonej wodzie ugotować tortelloni według wskazówek na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni na niedużej ilości oliwy zamieszać sos pesto z...

    więcej
  • Sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych

    Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, wymieszać z rukolą i roszponką. Polać miodem, octem balsamicznym i oliwą, delikatnie wymieszać i posypać...

    więcej
  • Czerwona zupa z wołowiną

    Usmażyć mięso na rozgrzanym oleju w garnku z grubym dnem. Dodać cebulę i czosnek i smażyć przez kolejne 2-3 minuty. Dodać pomidory i cukier i dusić...

    więcej