Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Basil – lemon balm pesto

A+ A-
drukuj
  • 1 cup fresh basil leaves and lemon balm
  • 2 tablespoons fresh parsley
  • 4 cloves of garlic
  • ½ cup grated Grana Padano cheese
  • ½ cup pine nuts or walnuts
  • ½ cup yogurt or sour cream 18%
  • 2 tablespoons mustard with whole grain mustard
  • cup olive oil
  • half a teaspoon of colored pepper
  • 1 teaspoon chili
  • to taste: salt, onion or herbal

Sposób przyrządzania:

Pesto sauce: peel and cut garlic into slices. Mix yogurt with mustard and olive oil and mix in blender with the remaining sauce ingredients and herbs. Season with sea salt and color pepper. Prepare spaghetti pasta in a large quantity of salted water with olive oil. Impose pasta on plates, pour sauce, lemon juice and decorate with fresh basil. Serve with white wine.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Mustard
  • Natural yoghurt
  • Olive oil
  • Parsley
  • Parmesan cheese
  • Pine nuts
  • Salt
  • White pepper
  • Basil
  • Chili pepper
  • Garlic

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pieczarki faszerowane

  • Dorsz na parze

  • Mrożony jogurt z borówkami

  • Pasztet

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tuńczyk w sałatce na ciepło

    Do szklanej miseczki wrzucić czarne oliwki, pomidory suszone, starty parmezan i cebulę pokrojoną w plasterki, całość skropić oliwą i dodać białego...

    więcej
  • Sałatka z makrelą i pomidorkami

    Ziemniaki ugotować i pokroić na większe kawałki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Paprykę pokroić w paski, a cebulę - w krążki. Makrelę...

    więcej
  • Omlet z owocami

    Rozbełtać w naczyniu dwa jajka, dodać łyżkę kakao. Pokroić w kostkę mango i kiwi. Całość wymieszać i wylać na patelnię. Smażyć omlet 1-2...

    więcej
  • Spaghetti frutti di mare

    Drobno posiekany i przepuszczony przez wyciskarkę czosnek krótko przesmażyć na chłodnej oliwie. Dodać cebulę pokrojoną w piórka. Zwiększyć ogień...

    więcej