Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Creamy kohlrabi soup

A+ A-
drukuj
  • 2 kohlrabi roots
  • ½ glass sweet cream 18%
  • ½ bunch chopped dill
  • 1 bunch soup vegetables
  • salt
  • pepper
  • a pinch of sugar
  • 1 tablespoon butter

Sposób przyrządzania:

Cut kohlrabi into pieces, pour water, add soup vegetables, salt and cook until tender. At the end of cooking, add a part of chopped fresh dill. Add butter and cream. Mix with a blender until fluffy. Season with salt, pepper and sugar. Sprinkle with the remaining dill.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Burek z serem

  • Szaszłyk wegetariański

  • Steak T-bone z pure z batatów z syropem klonowym i szczypiorkiem

  • Zupa cebulowa pod pierzynką

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa jarzynowa z brukselką

    Marchewkę, pietruszkę, selera i pora pokroić w plasterki. Gotować w bulionie. Gdy warzywa zaczną mięknąć dodać brukselkę i gotować jeszcze kilka...

    więcej
  • Rozgrywające ziemniaczki

    Ziemniaki pokroić w ćwiartki, wrzucić do dużej miski. Do tego dodać oliwę, zmiażdżony czosnek, pokrojoną papryczkę chilli i paprykę (w paseczki)....

    więcej
  • Domowe pączki

    Z drożdży, mleka i 3 łyżek mąki zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Ser zmielić. Pozostałą mąkę połączyć z posiekanym masłem,...

    więcej
  • Warzywa z patelni

    Rozmrożoną mieszankę warzyw wsypać na rozgrzaną patelnię z oliwą. Posypać ziołami prowansalskimi. Dusić na małym ogniu ok. 15 minut. Smacznego!

    więcej